Selecteer een pagina

Fietsvriendelijk!
B&B Vallis Dyliae, midden in het prachtige wandelgebied van natuurreservaat de Doode Bemde, maar evenzo de uitvalsbasis voor fietstochten. Voor het fietsen is er keuze tussen een vlak parcours in de Dijle vallei of een pittigere tocht over de heuvels van de Brabantse Pijl of een combinatie hiervan.

De Bed & Breakfast stelt fietsen ter beschikking voor de gasten. Voor de iets minder getrainde sportieveling zijn e-bikes te huur. Eigen fiets meebrengen kan uiteraard ook. Ruime parking is voorzien en de fietsen kunnen ’s nachts veilig achter slot.

 

 

Ligging van de B&B : de Groene Gordel rond Brussel
Korbeek-Dijle ligt op de weg tussen Leuven en Overijse. Het dorpje is ontstaan op de linkeroever van de Dijle, verscholen tussen uitlopers van het Zoniënwoud en het Meerdaalwoud. Vandaar dat het terecht deel uitmaakt van de Groene Gordel rond Brussel. De streek is zeer landelijk en bovendien maakt de Dijlevallei deel uit van het natuurreservaat “de Doode Bemde”. Holle wegen, goed verborgen tussen akkers en weilanden, de Dijle en haar bijriviertjes, parken, kastelen, abdijen, gezellige dorpspleintjes,…Korbeek-Dijle ligt op een boogscheut verwijdert van Leuven, universiteits- en cultuurstad. In deze streek van Brabantse gotiek wordt elke levensgenieter op zijn wenken bediend!

 

Dijlelanders zijn Bourgondiërs
Wij informeren u graag over de bezienswaardigheden en activiteiten in de streek. In de nabije omgeving van Vallis Dyliae vindt u een ruime keuze aan restaurants. Indien gewenst zorgen wij voor de reservatie.

RESTAURANTS
pocket resto2

Klik op het logo en ontdek de leukste restaurants in onze buurt

Baron’s Brasserie 

Spaans Dak 

STREEKPRODUCT

streekproducten

Tafeldruif,  witloof, asperges, bier …
Streekproducten info 

Champagne
Chardonnay Meerdael

NATUUR
wandelenkorbeekdijle

Dijle, vijvers, bossen, vallei….

Meer info :

Natuurgebieden  

RECREATIE
Translate »